En intensiv söndag toppades med bortamatch mot Stenungsunds IBK 01/02.
Idag körde vi med en mindre trupp då vi ville se hur det skulle fungera med två femmor.
Dessutom passade det bra, då ett gäng tappra tjejer och föräldrar samtidigt gjorde ett gott dagsverke på dammatchen.

Dagens skivinspelning följdes upp med sedvanlig dans innan vi äntligen var igång.
Detta blev en kul spännande match. Det var vår fart mot deras fysik. Under perioder körde vi på bra och hade mycket spel men när vi minskade intensiteten kom de upp och spelade bra. Efter en trevande inledning gjorde vi både 0-1 och 0-2 men tappade sedan lite av vårt momentum. Stenungsund fick in en reducering efter en mystisk situation där ett motlägg plötsligt fick en konstig bollbanan in i vårt mål. Det var bara och skratta åt situationen.
Känslan i första pausen var bra och vi fokuserade bara på några detaljer där vi kunde vara smartare.

Första bytet var Stenungund hetast, men sedan fick vi fart.
Efter dryga två minuter lyckades dagens största kämpe Lina göra 1-3 genom att jaga sönder deras stackars back som tappade bollen precis framför mål och Lina högg direkt.
Känslan var nu bra men sedan kom lite ur ingenting en reducering.
Tyvärr följdes den av en passiv period av oss samtidigt som våra motståndare fick luft under sina vingar som ledde till en 3-3 kvittering. Ttjejerna fick inte panik utan istället ledde det till att de tog tag i sitt spel igen och radade upp chanser, men gjorde inte mål på sina chanser.

I andra pausen kom vi överens om att göra jobbet hela tiden och inte bara periodvis.
Och tjejerna höll vad de hade lovat. Fullt ös och snabbt gjorde vi både 3-4 och 3-5.
Nu spelade vi bra och hade många chanser men även Stenungsunds duktiga tjejer kom då och då upp och skapade tryck, men nu höll vi positionerna bättre och gjorde jobbet vilket gav laget en känsla av lugn och kontroll.
När sex minuter återstod tog våra motståndare time-out, men det resulterade inte i någon större ändring av matchbilden trots en reducering i elfte minuten.
De fick några halvchanser till samtidigt som vi fick några riktigt vassa chanser, men nu var det slut på målen för dagen.
Istället spelades de sista minuterna av snyggt, smart och effektivt.

Första segern bärgad mot en tuff och utmanande motståndare.